De scholieren halen alles uit de kast om het inpakpapier te versieren.
De scholieren halen alles uit de kast om het inpakpapier te versieren.

Stap in de Stad op inpakpapier

  Actueel

VLISSINGEN – De Lange Zelke in Vlissingen leek dinsdag op een kunstatelier. Meer dan zestig scholieren van het plaatselijke Scheldemond College bedrukten tientallen meters papier met verschillende materialen. Deze lessen horen bij het project Stap in de Stad, georganiseerd door Stichting Vlissingen Binnenstad aan Zee en de Vlissingse Ondernemers Centrale (VOC).


Stichting Vlissingen Binnenstad aan Zee zet zich samen met de ondernemersvereniging VOC in om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Het project Stap in de Stad duurt zeven weken en is bedoeld om winkelend publiek naar de binnenstad te ‘lokken’, zodat ze kennis maken met de vele leuke winkeltjes. “Ik hou van community-art”, zegt kunstenares en CKV-docente Agnes den Hartogh. “Kunst is het middel waarmee je doelgroepen kunt verbinden. Met dit project Stap in de Stad doen we dat ook. Ondernemers, leerlingen, winkelend publiek, iedereen wordt erbij betrokken. Zo laten we zien hoe leuk Vlissingen is.”

Toeristen

Afgelopen zomer hield Den Hartogh samen met Jeanette van Hoenk een uitgebreide enquête onder toeristen in Vlissingen. “Het beeld dat de toeristen van onze stad hebben is veel positiever dan ons eigen beeld van de stad. Dat vind ik jammer, want Vlissingen is erg leuk. We mogen best trots zijn op Vlissingen. En ik hoop dat dit project daaraan een beetje bijdraagt.”

Gedanst

Dinsdag waren het de brugklassers van het Scheldemond College die de aftrap gaven van Stap in de Stad. “Tijdens de CKV-lessen (culturele, kunstzinnige vorming, redactie) heb ik met de leerlingen gesproken over afdrukken en vormen. Nu brengen we in praktijk welke patronen er ontstaan. Door dit in de Lange Zelke te doen, kunnen we het publiek bij het project betrekken.” De leerlingen spreken mensen aan en leggen uit wat ze aan het doen zijn. Rya’c Verstraete, Martijn Teunissen en Aron Daanen zitten in V1A en vonden de buitenles erg leuk. “We vroegen mensen op de stoel te gaan zitten en hun voet omhoog te houden”, vertelt Rya’c. “Dan deed iemand een papier tegen de zool en iemand anders ging met de verfroller over het papier heen.” “Dan heb je het profiel van de zool, zonder dat er verf aan de schoen komt”, vult Martijn aan, terwijl zijn eigen broek onder de rode verf zit. “We hebben ook skateboards, skeelers, blokjes, sponsjes, autootjes en nog veel meer materialen gebruikt.” Een meneer met een scootmobiel wilde ook wel een stukje van het papier versieren. Leerlingen verfden de wielen rood en hij reed over het papier. Daarna hebben de leerlingen met speciale ingeinkte schoenen op het papier gedanst. “Ze maakten letterlijk een stap in de stad,” legt Den Hartogh uit.

Cadeaus

Met het speciaal gemaakte inpakpapier worden cadeaus ingepakt die door de Vlissingse ondernemers zijn gedoneerd. De cadeaus worden opgestapeld in het leegstaande pand van de voormalige winkel Op=Op in de Lange Zelke. Het winkelend publiek mag raden hoeveel pakjes er in de etalage staan om zo kans te maken op een van de cadeaus. “Ik hoop dat de mensen de pakjes leuk vinden”, zegt Aron. “Ik zou er zelf ook wel een willen winnen.”

Om kans te maken op een van de cadeaus kan een formulier ingevuld en ingeleverd worden bij Steketee Mode. Op zaterdag 4 januari wordt de uitslag bekend gemaakt. 

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>