Vuurwerkdetectiesysteem in middengebied en Souburg

  Actueel

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen laat deze dagen een vuurwerkdetectiesysteem installeren in het middengebied van de stad en in Oost-Souburg. Het is een proef om de vuurwerkoverlast aan te pakken.


Het systeem bestaat uit microfoons die verbonden zijn met een applicatie waarmee de politie en boa's (buitengewoon opsporingsambtenaar van de gemeente) werken. "De microfoons, die niet zichtbaar zijn, ontvangen geluidsgolven die specifiek zijn afgestemd op het geluid van vuurwerk", legt burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen woensdag uit. "Ze detecteren geen blaffende honden of andere harde geluiden. Bij een vuurwerkknal krijgen de politie en boa's een melding die informatie geeft over de afstekers."

Meldingen

In zowel het middengebied als Souburg detecteren meerdere microfoons vuurwerkknallen. "We kiezen voor deze wijken, omdat hier regelmatig meldingen van overlast zijn." De proef met het vuurwerkdetectiesysteem kost de gemeente ruim 13.500 euro. "Het is een duur systeem voor een aantal weken, maar we willen, net als de gemeente Middelburg, kijken wat het oplevert. Nu zijn handhavers per definitie te laat bij een knal. Met dit systeem zullen we niet alle afstekers kunnen pakken, maar het levert wel informatie op over waar zij zich ophouden. In Middelburg zijn er al mensen betrapt."

Het experiment met het vuurwerkdetectiesysteem is een extra actie naast de andere maatregelen die de gemeente Vlissingen jaarlijks treft rondom de jaarwisseling. Zo houden de boa's in de laatste week van het jaar extra toezicht op straat.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>