Afbeelding
Foto: Beeldenbank Laat Zeeland Zien Xander Koppelmans

Overleg Nollebos uitgesteld tot in maart

Door: Britta Janssen Actueel

VLISSINGEN - De werksessie over de toekomst van het Nollebos en Westduingebied in Vlissingen is verplaatst van 27 januari naar maart.

De Vlissingse wethouder Rens Reijnierse legt woensdag uit dat de afgelopen sessie, in september, zoveel input opleverde dat het langer duurt om alle informatie op een rijtje te zetten voor de volgende bijeenkomst. "De gesprekken met individuen en organisaties verlopen goed, maar er is meer tijd nodig voor de afronding", zegt Reijnierse. "Er zijn veel bruikbare ideeën naar voren gekomen. Die worden in de werksessie in maart gepresenteerd." Het is de bedoeling dat de bijeenkomst in maart - een precieze datum maakt de gemeente nog bekend - de laatste wordt.

Ideeën

Bij de werksessies, die vorig jaar zijn begonnen, denken allerlei belanghebbenden, zoals inwoners, ondernemers, de provincie Zeeland, Sportraad en Stichting Behoud en Beheer Nollebos, mee over de toekomstige invulling van het Nollebos en Westduingebied. Deze ideeën gebruikt de gemeente om een concept-streefbeeld te maken voor de toekomst. Hierbij is ook landschapsarchitect Jan van Minnebruggen als adviseur betrokken.

Zomer

Uiteindelijk buigt de gemeenteraad zich over het streefbeeld. Dit beschrijft hoe het Nollebos en Westduingebied er over tien jaar zouden moeten uitzien. "We hopen dat de gemeenteraad het streefbeeld rond de zomer kan vaststellen, maar zorgvuldig te werk gaan is belangrijker dan de tijd die het kost om het plan te maken", aldus Reijnierse. Als het streefbeeld klaar is, volgt een stappenplan met concrete uitvoeringspunten om het toekomstbeeld te realiseren.

Kijk voor meer informatie op de gemeentelijke website www.vlissingen.nl/nollebos.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief