‘Hopelijk snel oplossing leerlingenvervoer’
Op Walcheren gaan ruim 500 kinderen met busjes naar school.
Op Walcheren gaan ruim 500 kinderen met busjes naar school.

‘Hopelijk snel oplossing leerlingenvervoer’

  Actueel

VLISSINGEN - De drie Walcherse gemeenten zijn met partijen in gesprek om zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor het leerlingenvervoer. 


"Ik hoop dat we op zeer korte termijn een nieuw contract hebben", laat de Vlissingse wethouder Sem Stroosnijder woensdag, ook namens zijn Middelburgse en Veerse collega’s, weten.

Toezegging

Het faillissement van vervoersbedrijf TCR veroorzaakt onzekerheid bij ruim 500 Walcherse kinderen en hun ouders in het speciaal onderwijs. Voor het reizen tussen thuis en school zijn 266 kinderen in Middelburg, 200 in Vlissingen en 59 kinderen in Veere afhankelijk van busjes. “We hebben de toezegging dat de ruim 500 leerlingen deze week ook nog vervoerd worden”, zegt Stroosnijder woensdag. “We werken als Walcherse gemeenten hard aan een oplossing. We informeren de ouders en verzorgers van de leerlingen per sms en communiceren iedere dag met hen.” Zodra er zicht is op een oplossing, houden de gemeenten een informatiebijeenkomst voor de ouders en kinderen.

Impact

Gemeenten zijn wettelijk verplicht om dit vervoer te regelen. “Wij nemen deze situatie heel serieus en zijn ons bewust van de impact op de betrokken gezinnen. Het gaat om een kwetsbare doelgroep die vaak gevoelig reageert op veranderingen.” Omdat een aantal leerlingen afhankelijk is van hulpmiddelen, zoals rolstoelen, vergt deze vorm van vervoer aangepaste voertuigen en chauffeurs met specifieke vaardigheden. “Daarom hebben we tijd nodig om alternatief vervoer te organiseren. De relatie tussen de kinderen en chauffeurs is het allerbelangrijkst, maar we kunnen niet garanderen dat we een oplossing kunnen vinden met dezelfde chauffeurs.”

Prijs

Over het standpunt van de vakbonden dat TCR mede ten onder is gegaan door een lage vergoeding voor het leerlingenvervoer zegt Stroosnijder dat er een minimumprijs is gehanteerd bij de aanbesteding. “Het Aanbestedingsinstituut Mobiliteit heeft als adviesbureau meegekeken naar de aanbesteding en niets gezegd over de prijs. En TCR heeft ingeschreven met een prijs waarvoor ze het leerlingenvervoer blijkbaar kon regelen. Wij kunnen het tarief nu niet verhogen om TCR uit de brand te helpen.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief