Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie.
Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie. (Foto: Nia Palli)

'Kabinet besluit tegen verhuizing kazerne naar Vlissingen'

  Actueel

VLISSINGEN - Het kabinet besluit vrijdag tegen het verhuizen van de marinierskazerne naar Vlissingen. Dat meldt dagblad De Telegraaf op basis van informatie van ingewijden. Daarmee zou er definitief een streep door de komst van de kazerne naar Zeeland gaan.


Oorspronkelijk zou het kabinet op 1 april een besluit nemen over de verhuizing, maar ze zou, voornamelijk voor de Zeeuwse partijen, eerder een einde willen maken aan de onzekerheid. De ministerraad komt wekelijks bijeen op vrijdag en minister-president Mark Rutte houdt op daarna 's middags een persconferentie.

Brief

Bestuurders van de provincie Zeeland, gemeente Vlissingen en waterschap Scheldestromen vestigden woensdag hun laatste hoop op het kabinet, nadat staatssecretaris Barbara Visser van Defensie dinsdagavond uitsprak tegen de verhuizing naar Vlissingen te zijn. In een brief aan de ministers en staatssecretarissen pleitten de Zeeuwse overheden voor het nakomen van de afspraken. In 2012 is besloten dat de kazerne van Doorn naar Vlissingen zou verhuizen.

Na weken van geruchten sprak Visser zich dinsdag uit tegen de verhuizing naar Zeeland, onder meer uit angst voor leefloop van het korps.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief