Het Bevrijdingsvuur zal branden op het Bellamypark.
Het Bevrijdingsvuur zal branden op het Bellamypark. (Archieffoto: Lex de Meester )

Bevrijdingsfestival zoekt jonge hardlopers

  Actueel

VLISSINGEN - Ieder jaar wordt het Bevrijdingsvuur vanuit Wageningen in estafettevorm naar de verschillende Bevrijdingsfestivals in het land gebracht. Bevrijdingsfestival Zeeland zoekt jonge hardlopers die willen helpen het vuur naar het festival in Vlissingen te brengen.


Op dinsdag 5 mei viert Nederland 75 jaar vrijheid, na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog. Vanuit Wageningen, als symbolisch centrum van de bevrijding van Nederland, wordt jaarlijks in de nacht van 4 op 5 mei om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. In de loop der jaren is de Nationale Bevrijdingsvuurestafette uitgegroeid tot een landelijk evenement, waarbij volgens de organisatie ruim 2.000 sporters vanuit heel Nederland naar Wageningen komen om het vuur op te halen.

Erehaag

Vanaf middernacht brengen honderden lopers in estafette het vuur vanuit Wageningen onder meer 200 kilometer verderop naar het Bevrijdingsfestival in Vlissingen gebracht. Op verschillende punten langs de route moedigt het publiek de lopers aan. Bij aankomst in Vlissingen komen de lopers door een erehaag op het Bellamypark en steken daarna op het hoofdpodium het Bevrijdingsvuur aan.

De organisatie van Bevrijdingsfestival Zeeland is op zoek naar mensen tussen de 16 en 25 jaar die willen meelopen vanaf de rand van Zeeland richting Vlissingen. De estafette komt vanaf ongeveer 10.00 uur in Zeeland aan. Deelnemers lopen nooit alleen en lossen elkaar om de 5 kilometer af. 

Aanmelden kan tot en met 31 maart via Jan Korevaar, organisator van de Bevrijdingsvuurestafette Zeeland via: korevmal@zeelandnet.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Allround timmerlieden

Tholen

Interieur Vakman

Goes, Bergen op Zoom, Kruiningen

Teamleider verpakking

Steenbergen

Productiemedewerker

Tholen