Sigrid Kaag heeft zich onder meer ingezet voor de vernietiging van chemische wapens in Syrië.
Sigrid Kaag heeft zich onder meer ingezet voor de vernietiging van chemische wapens in Syrië. Arenda Oomen Fotografie/Ministerie van Algemene Zaken/DPC

Minister Kaag houdt Van Randwijklezing in Vlissingen

Door: Britta Janssen Actueel

VLISSINGEN - Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking houdt op dinsdag 5 mei de H.M. van Randwijklezing in Vlissingen.

De lezing vindt jaarlijks plaats in de Sint Jacobskerk in Vlissingen, als onderdeel van het Bevrijdingsfestival Zeeland. Vrijheid en verdraagzaamheid staan centraal in de toespraak, die is vernoemd naar schrijver, journalist en verzetsheld Hendrik van Randwijk (1909-1966).

Vredesprijs

Sigrid Kaag heeft onder meer bij de Verenigde Naties (VN) gewerkt. Hier was zij onder meer regionaal directeur Midden-Oosten/Noord-Afrika voor het VN-kinderfonds Unicef. In 2013 en 2014 leidde ze de ontwapeningsmissie voor de vernietiging van de chemische wapens in Syrië.

Voor haar werk in Syrië werd Kaag persoonlijk bedankt door Barack Obama, voormalig president van de Verenigde Staten. Kaag ontving de Carnegie Wateler Vredesprijs. Ze is tweemaal uitgeroepen tot de meest invloedrijke vrouw in de categorie Justitie en Openbare Orde in de Top 100 van magazine Opzij.

Eerdere sprekers bij de Van Randwijklezing waren onder andere prinses Mabel, Kader Abdolah, Inez Weski, Peter Vandermeersch en vorig jaar Lilian Gonçalves.

De toegangskaarten zijn vanaf dinsdag 3 maart 10.00 uur gratis te reserveren via https://bevrijdingsfestivalzeeland.nl/hmvan-randwijklezing. Kijk voor meer informatie op www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief