Een mobi-mat helpt rolstoelers het strand op.
Een mobi-mat helpt rolstoelers het strand op.

Actie voor rolstoel-mat op Badstrand

  Actueel

VLISSINGEN - Enkele partijen hebben een crowdfundingsactie opgezet voor de aanschaf van een mobi-mat voor het Vlissingse Badstrand. Deze mat helpt mindervalide badgasten het strand op.


Dankzij de hellingbaan is het strand vanaf de boulevard toegankelijk voor rolstoelers. Voor de Vlissingse stranden is er nog geen mobi-mat, maar in Domburg zijn er al goede ervaringen mee opgedaan, aldus de partijen achter de actie.

De Stichting Strandexploitatie Veere verzorgt het dagelijks onderhoud van het Badstrand en is volgens de partijen bereid om het onderhoud van de mobi-mat met houten plankier op zich te nemen.

Mei

'Op dit moment is al meer dan de helft van het aanschafbedrag van 21.000 euro toegezegd.' Als de crowdfundingsactie slaagt, hopen de partijen de mat half mei te kunnen uitrollen op het Badstrand. 'Het gaat om een mobi-mat van ruim honderd meter over het strand naar de waterkant, zodat mensen die slecht ter been zijn ook kunnen genieten van de zee', schrijven de partijen op de actiewebsite.

Ze hopen ook genoeg geld bijeen te brengen voor een houten plateau van twintig tot dertig vierkante meter voor het strand, zodat mensen in een rolstoel comfortabel op het strand kunnen verblijven. 

Een mobi-mat is gemaakt van gerecycled plastic. Door het lichte gewicht is de mat eenvoudig op te rollen.

Kijk voor meer informatie over de actie op https://www.doneeractie.nl/badstrand-vlissingen-toegankelijk-voor-rolstoelen/-42265

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>