Rescue in 2018. Het evenement trekt steevast veel bezoekers.
Rescue in 2018. Het evenement trekt steevast veel bezoekers. Foto: Bennie Krajenbrink

Rescue Vlissingen verplaatst naar volgend jaar

Door: Britta Janssen Actueel

VLISSINGEN - Rescue Vlissingen wordt vanwege de coronacrisis uitgesteld tot de zomer van 2021.

De organisatie van het gratis hulpverleningsevenement, dat gepland stond voor dinsdag 28 juli, betreurt het besluit tot verplaatsing. 'Maar nog meer maken wij ons zorgen om de situatie waarin een ieder is beland', laat ze dinsdagavond weten.

Volwaardig

Bij Rescue Vlissingen laten hulpdiensten uit binnen- en buitenland het publiek zien wat zij allemaal kunnen. De organisatie van het tweejaarlijkse evenement was al in volle gang. 'Veel vrijwilligers en deelnemende partijen zijn betrokken bij de bestrijding van het coronavirus. Zij zetten zich dag en nacht in op alle terreinen waar dat nodig is. In deze bijzondere situatie hebben we in nauw overleg met de vrijwilligers besloten dat er naast deze drukke werkzaamheden de komende tijd geen ruimte is om een volwaardig evenement te organiseren. Wij zien uit naar betere tijden waarin we samen met vrijwilligers, partners en sponsoren graag weer een nieuwe editie van ons evenement verzorgen.'

Tot die tijd roept de organisatie iedereen op om zich aan de richtlijnen voor de bestrijding van het virus te houden om zo snel mogelijk uit deze situatie te komen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief