Afbeelding

Vlissingen vergroot vergunninghoudersgebied

Door: Britta Janssen Actueel

VLISSINGEN - Per mei kan er in zeven straten in Vlissingen alleen nog geparkeerd worden met een vergunning.

Het gaat om het Van Nispenplein, de Van de Spiegelstraat, Versluijsstraat, De Lannoystraat, Van der Manderestraat, Van Dishoeckstraat en een deel van de Singel. Al deze straten liggen bij elkaar, aan de rand van het stadscentrum en Scheldekwartier.

Wens

De gemeente Vlissingen besloot in 2018 onderzoek te doen naar verruiming van het vergunninghoudersgebied, omdat omwonenden klaagden over de parkeersituatie in hun straten. ‘De problemen en mogelijke oplossingen zijn besproken tijdens een bewonersavond’, aldus de gemeente. ‘De uitbreiding van het vergunninghoudersgebied was de grootste wens van bewoners.’ 

Parkeerdruk

In 2019 lag het besluit voor de uitbreiding ter inzage. ‘In totaal kwamen er 160 reacties; 59 positief en 101 negatief. Het bleek dat er in één gebied een ruime meerderheid is voor vergunninghoudersparkeren. Dit is het gebied rondom het Van Nispenplein. Wanneer we dit vergelijken met de parkeerdrukmetingen uit 2018 is dit ook te verklaren. De parkeerdruk ligt hier regelmatig boven de 80 procent, met als uitschieter 96 procent in de avonduren.’ Om dit terug te dringen breidt de gemeente het vergunninghoudersgebied uit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief