Logo internetbode.nl/vlissingen

Extra Europees geld tegen Zeeuwse jeugdwerkloosheid

GOES - Het Europees Sociaal Fonds (ESF) heeft eind december ruim twee ton uitgekeerd aan de arbeidsmarktregio Zeeland voor bestrijding van de jeugdwerkloosheid. Die daalt in Zeeland sinds december 2015 sterk. 

Medio 2016 heeft het ESF 2,1 miljoen euro toegekend aan de arbeidsmarktregio Zeeland. De Zeeuwse gemeenten hebben meer activiteiten uitgevoerd en kregen daardoor 205.698 euro meer.

Kerstcadeau "Voor het ‘kerstcadeau’ van de ESF wordt momenteel een bestedingsvoorstel gemaakt, in samenspraak met de drie Zeeuwse subregio's Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren en de Oosterschelderegio", laat de gemeente Goes donderdag namens de Zeeuwse gemeenten weten.

Ondersteuning Met de ESF-subsidie van ruim twee miljoen euro heeft Zeeland de afgelopen jaren met een breed programma de groeiende jeugdwerkloosheid bestreden. Dit heeft volgens de Zeeuwse gemeenten een afname van bijna duizend jeugdige werklozen in het afgelopen jaar tot gevolg. 'Duizenden Zeeuwse jongeren zijn de afgelopen jaren met dit programma in aanraking gekomen, richting opleiding, betaald werk of andere ondersteuning op maat.'

Jobhunters De jongeren worden vaak geholpen door jobhunters en jobcoaches. Zo hebben jongeren uit het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs een duurzame aansluiting met de arbeidsmarkt gekregen. Ook is ingezet op het voorkomen van voortijdige schooluitval en zijn er maatwerktrajecten voor jongeren ontwikkeld.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432895440455-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief