Afbeelding

PUUR Fitness opent 1750 vierkante meter aan sport

Bedrijvig Nieuws

MIDDELBURG - Aan de buitenkant kun je niet zien hoe groot de ruimte is waar PUUR Fitness is neergestreken, maar die is enorm. Ongeveer 1750 vierkante meter groot betekent zeer ruim van opzet en meer dan honderd verschillende toestellen. Antoine Jolie is in zijn nopjes. Het fitnesscentrum in Middelburg is zijn derde locatie na Tilburg en Oss. Het ZEP heeft er een nieuwe ondernemer bij.

“De locatie is ideaal”, vertelt Jolie. “Het is ruim, er zijn voldoende parkeerplaatsen, niet onbelangrijk: ze zijn gratis en er lag een juiste bestemming in het gebied.” PUUR Fitness heeft als doel sporten en bewegen voor iedereen toegankelijk te maken. “We hebben geen toeters en bellen, daardoor kunnen we zeer voordelig een abonnement aanbieden. Bij ons kun je al voor elf euro per maand gebruik maken van alle faciliteiten. Dat is vrij goedkoop. Dat komt omdat wij puur gericht zijn op sporten onder de juiste begeleiding.” De sportschool heeft geen sauna, geen kinderopvang, geen bemande koffiebar, wel zijn er voldoende douches en zijn er altijd gediplomeerde instructeurs aanwezig. Daardoor wordt deze formule ook zo omarmd. Het is toegankelijk en voor iedereen geschikt. Er zijn al abonnementen vanaf elf euro per maand. PUUR Fitness is de eerste budgetclub op Walcheren.

Fitnesscentrum Het fitnesscentrum biedt zowel een uitgebreid cardio-programma, met de gebruikelijke toestellen als de step, roeier, loopband en crosstrainer, als groepslessen. Zo kan er Zumba, Xcore, Sh’bam, Bodypump en Spinning gevolgd worden. Zelfs wanneer er geen groepsles is en je hebt de behoefte om bijvoorbeeld een uurtje te spinnen is er de virtuele les. De instructeur kan je dan middels een videoscherm een parcours aanbieden. Verder is er drie keer per dag een buikspierkwartiertje en geeft een instructeur dagelijks een half uur Queenax. Hiermee leg je een tienpunten parcours af volledig op je eigen niveau. “Dit heet functioneel trainen en zorgt voor een lichaamseigen balans.” Net als in Tilburg en Oss zal op den duur ook PUUR Middelburg zowel aan kids als aan ouderen groepslessen aanbieden. Hierbij valt te denken aan streetdance, kidszumba en jeugdfitness voor de kleintjes en de jeugd en aan Easyfit voor de 50-plussers. Naast het vrije sporten zijn er ook persoonlijke afvalprogramma’s onder professionele begeleiding te volgen. Binnenkort vestigt er zich ook een fysiotherapeut. Van daaruit ontstaat als het nodig is een mooie wissel- en samenwerking.

Bewegen “Sporten, bewegen, bezig zijn, het klinkt clichématig maar het is gewoon heel belangrijk”, vertelt Antoine Jolie. “Het geeft je een prettig en gezond gevoel en het biedt je geest ontlading. Je leert nieuwe mensen kennen en je geeft je leven meer kleur. PUUR Fitness heeft op 2 februari de deuren officieel geopend en kan na een paar dagen al 750 leden noteren. Jolie: “De ruimte heeft leeggestaan sinds 2008. Ik ben blij me hier te vestigen en wellicht trekt het veel nieuw publiek aan. Goedkoop en toch compleet sporten is nu voor iedereen bereikbaar.”

PUUR Fitness, Podium 9, 4337 WV Middelburg, telefoon 0118 749988, info@puur-fitness-middelburg.nl | www.puur-fitness-middelburg.nl

BIJDRAGE BO VAN SCHEYEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief