Afbeelding

Kerstwensenboom en kerststal in Souburgse kerktuin

Door: Janny Mathijssen algemeen

OOST-SOUBURG - In de week voor kerst komen in de tuin van de historische kerk op het Oranjeplein weer een kerstboom en kerststal te staan Vanuit de kerk wordt gezorgd voor de verlichting van de boom. De versiering van de boom met kerstwensen en kerstgedachten laten we, zo is de bedoeling, over aan de inwoners van Souburg. Daarom nodigen we, net als vorige jaren, alle Souburgers uit een persoonlijke wens of kerstgedachte in de boom te hangen.

De vorm is geheel vrij. Een mooie tekening, een zelfgemaakte kerstversiering, een foto, een eigen geschreven of gevonden gedicht, een aansprekende tekst of een gebed, alles mag. Uiteraard verdient het aanbeveling om de versieringen 'regen- proof' te maken. In de afgelopen jaren kregen zo heel wat, soms ook persoonlijke boodschappen, een plekje in de boom. En via de boom deelden Souburgers zo met elkaar wat kerst voor hen betekent. Dat is precies wat de Protestantse gemeente van Oost Souburg met dit projectje wil bereiken. Doet u mee?
De kerststal zal het kerst-verhaal verbeelden. Ook dit jaar ontbreken herders en wijzen in de stal Iedereen die naar de stal komt kijken, groot of klein, mag die rol op zich nemen. De kerktuin is vanaf 16 december tot na nieuwjaar opengesteld. Elke dag van 11.00-18.00 uur.

Meer activiteiten
In de week voor kerst organiseren de 'Stichting Vrienden van de historische Kerk Souburg en de Protestantse gemeente nog een aantal andere activiteiten in en rond de historische kerk aan het Oranjeplein. Iedereen is daar van harte welkom!
Het programma voor deze week ziet er voor zover nu bekend, als volgt uit:
Vrijdag 15 december Inloopconcert aanvang 19.00u
Zaterdag 16 december Kerstmarkt in en rond de kerk van 10.00-16.00 uur, tijdens de kerstmarkt Inloopconcerten Kerstsamenzang met gelegenheidskoor aanvang 20.00u
Zondag 17 december Kerstlunchconcert verzorgd door Sing @Sea, aanvang 11.30 uur Kerst -Sing-In, aanvang 19.30u
Woensdag 20 december Kerstconcert Philharmonie 50- Plus, aanvang 15.00u
Zondag 24 december Kinderkerstfeest aanvang 19.00 uur, Kerstnachtdienst aanvang 22.00u
Maandag 25 december Kerstmorgendienst aanvang 9.30u [l]

Voor meer informatie kunt u terecht bij Leo Woltering, emailadres: dswoltering@zeelandnet.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief