Trainer Jens de Ridder viert de overwinning samen met de spelers.
Trainer Jens de Ridder viert de overwinning samen met de spelers. Foto: Raymond Winterswijk

SV Walcheren G1 in de kwartfinale van de KNVB beker

Door: Anja Dockx Sport

VLISSINGEN - In de KNVB beker district Zuid 1 van het G-voetbal (voor spelers die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking niet aan het reguliere KNVB voetbal mee kunnen doen) is SV Walcheren G1 er voor het eerst in geslaagd om de kwartfinale van het toernooi te bereiken. De ploeg onder leiding van Jens de Ridder, Stijn van Leeuwen en Paul Mechielsen was thuis met 5-0 te sterk voor VV Papendrecht G1.

De thuisploeg schoot uit de startblokken en kreeg veel mogelijkheden op de openingstreffer. Toch kregen de bezoekers de grootste kansen om de score te openen. Een grote kans werd van dichtbij op de paal geschoten en kort daarna voorkwam Walcheren-keeper Bas Stal nog een kans op de openingstreffer.
Walcheren liet zich door de kansen van de bezoekers niet van de wijs brengen en Dion Karreman zorgde voor de 1-0 na een perfecte steekpass van Wilbert Prince. Walcheren werd hierna nog dominanter en door goals van Jesper Groesser en Nicky Doorenbosch werd de ruststand op 3-0 bepaald.
Na rust liep Walcheren nog uit naar 5-0 door goals van wederom Karreman en Doorenbosch. Door deze overwinning plaatsen de geel-witten zich voor de laatste acht van de KNVB beker district Zuid 1 en duurt het bekeravontuur voort. De datum van de kwartfinale staat gepland op zaterdag 27 januari 2018. De loting zal nog moeten uitwijzen wie de volgende opponent wordt voor de Vlissingers.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief