Afbeelding
Foto: Annet Eekman

Het is dit keer (nog) geen gekkenhuis bij Lilian Janse

Door: Eugene de Kok Algemeen

VLISSINGEN - Het wordt de komende weken druk in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, maar zo druk als vier jaar geleden krijgt Lilian Janse het niet.

De Vlissingse stond toen volop in de landelijke spotlights, omdat ze als eerste vrouw op een kieslijst van de SGP stond. “Nu moeten we het meer op eigen kracht doen”, zegt het gemeenteraadslid.

Teletekst

Ze was vier jaar geleden verrast door alle aandacht die ze kreeg. “Ik dacht wel dat de regionale media er aandacht aan zouden schenken, maar voor ik het wist zag ik mijn naam op NOS Teletekst staan”, lacht Lilian Janse in haar woning in Bossenburgh. “Daarna was het wekenlang een gekkenhuis. De ene journalist was nog niet weg of de andere belde aan. Ik liet in het begin iedereen thuiskomen, maar daarmee ben ik gestopt. Mijn man en kinderen waren de drukte op een gegeven moment beu.”

Zonder poespas

Janse deed het met plezier. Ze stond iedereen op dezelfde manier te woord: volledig haarzelf, eerlijk en zonder poespas. “Ik laat me niet gek maken”, lacht ze. “Ik heb ook niet te klagen gehad. Het was over het algemeen positieve aandacht en laten we eerlijk zijn: mijn doel was om met de SGP weer in de Vlissingse raad te komen en dat is mede door alle interviews en artikelen gelukt.”

Dit keer staat ze minder in de schijnwerpers. Ze wil haar zetel wel zien te behouden. 

Hoe Janse dat wil doen, is te lezen in het volledige interview in de Vlissingse Bode van deze week. FOTO ANNET EEKMAN  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief