Afbeelding

Bijeenkomst voor kernen met pit

Door: Britta Janssen Algemeen

In de bibliotheek in Middelburg vindt zaterdag 20 januari een Zeeuwse bijeenkomst van Kern met Pit plaats. Hierbij wordt het beste Kern met Pit-project van 2017 gekozen. Zeeuwen met ideeën om hun buurt leefbaarder te maken, kunnen tijdens de bijeenkomst informatie inwinnen en in contact komen met vertegenwoordigers van verschillende fondsen.

De bijeenkomst duurt van 9.30 tot 14.00 uur en is na aanmelding gratis en voor iedereen toegankelijk.

Leefbaarheid
Al veertig jaar organiseert de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM) het project Kern met Pit. ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland zet al enkele jaren het fondsenplein Meet & Match op. Beide activiteiten zijn bedoeld voor stichtingen, verenigingen en groepen burgers die een initiatief voor hun buurt hebben om de leefbaarheid te verbeteren.

Fondsenplein
Bij het fondsenplein kunnen mensen met een plan voor Kern met Pit advies vragen voor het realiseren van hun initiatief en de financiering ervan. Er zijn vertegenwoordigers van negen verschillende fondsen aanwezig. Betrokkenen van leefbaarheidsinitiatieven kunnen workshops volgen om hun project te versterken. Ook kunnen zij hun initiatief in maximaal één minuut presenteren aan de aanwezige fondsen. Zo bepalen de fondsen of een project kansrijk is voor financiering.

Trofee
Bij de bijeenkomst wordt ook bekend gemaakt welke Kern met pit-projecten dit jaar worden uitgevoerd en welk plan het beste is van 2017. Kanshebbers voor de trofee zijn onder meer ‘Rond de pomp’ in Kamperland, ‘Fijn wonen in Veere’, de ‘Kattendijkse Huiskamer’, het wandelommetje door ‘t Zand en de Stromenwijk in Middelburg en de dorpsjubileumviering van ‘s-Heer Hendrikskinderen.

Aanmelden
Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.dezb.nl. Klik hier voor meer informatie over Kern met Pit.
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief