Afbeelding
Foto: Nationale Voorleeswedstrijd

Vlissingse voorleeskanjers door naar Walcherse finale

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - Doortje Ossewaarde, Jona Lammers en Daniëlle Epskamp staan op woensdag 7 maart in de Walcherse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Zij hebben de Vlissingse voorronde gewonnen.

Aan de Nationale Voorleeswedstrijd kunnen ieder jaar leerlingen van groep 7 en 8 van alle basisscholen meedoen. De beste voorlezers uit de gemeente Vlissingen zijn dit keer Jona Lammers van basisschool Het Kompas in Oost-Souburg, Doortje Ossewaarde van De Tweemaster in Oost-Souburg en Daniëlle Epskamp van 't Mozaïek in Oost-Souburg.

Finale

De drie Vlissingse kampioenen gaan op woensdag 7 maart in CCXL in Vlissingen de strijd aan met de beste voorlezers uit de gemeenten Veere en Middelburg. Zij strijden om de twee Walcherse tickets voor de provinciale ronde op zaterdag 7 april in Middelburg. Deze winnaar vertegenwoordigt Zeeland in de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op woensdag 23 mei in Schouwburg Amstelveen.

Muisstil

Bij de Vlissingse voorronde lazen tien kinderen woensdag onder het toeziend oog van de jury voor aan een muisstille zaal. De jury bestond uit Margreet de Haan van boekhandel 't Spui, voorlezer Sjef van Wijnen van Voorleesexpress Walcheren en Cindy Kooij van theater CCXL.

Klik hier voor meer informatie over de Nationale Voorleeswedstrijd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief