Afbeelding
Foto: Leonard Passchier

SGP wil Tiny Houses voor dak- en thuislozen in Vlissingen

Door: Eugene de Kok Algemeen

VLISSINGEN - De SGP in de gemeente Vlissingen wil zogenaamde Tiny Houses inzetten om dak- en thuislozen op te vangen. Dat schrijft Lilian Janse in vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Tiny Houses zijn kleine, verplaatsbare woningen voor maximaal vier personen. Ze zijn voorzien van zonnepanelen, een watertank en een warmtepomp op het dak. Ze kunnen overal staan, ook op een bedrijventerrein.

In Nederland staan er momenteel zo’n 50. In Middelburg mag er binnenkort een aantal worden geplaatst in de omgeving van Sint Laurens.

Witte Huis

Janse wil ze ook in Vlissingen zien, vooral om dak- en thuislozen in op te vangen. Zij kunnen nu slapen in het Witte Huis, maar hangen overdag vaak rond in de stad of op de glooiing. Janse denkt dat er sprake is van een win-win-win-situatie als er Tiny Houses worden geplaatst, omdat de daklozen niet meer op straat hoeven rond te hangen, ze een dak boven hun hoofd hebben en ze beter vindbaar zijn voor de hulpverlening.

Overleg

Ze zou graag in Vlissingen een project zien met de kleine huizen voor daklozen.

Janse vraagt of het college in overleg kan gaan met organisaties en instanties en (eventueel) een plaats wil aanwijzen waar deze Tiny Houses zouden kunnen komen.  “De woningen worden verkocht onder de naam ‘Minder huis, meer leven’. De SGP denkt dat voor dak- en thuislozen deze woning ‘Meer huis en een beter leven’ kan zijn.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief