Afbeelding
Foto: Daphne Mol

Reddingsplan De Piek lijkt van de baan, sleutel naar gemeente Vlissingen

Door: Eugene de Kok Cultuur

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen wil niet meewerken aan het reddingsplan voor podium De Piek.

De Cultuurwerf levert daarom op 1 juli van dit jaar de sleutel van het podium in bij de gemeente.

Vorig jaar november presenteerde de Cultuurwerf een reddingsplan voor het podium, nadat het college van burgemeester en wethouders de panden aan de Hellebardierstraat eerder al te koop wilde zetten. Auke Klaver (foto), die het plan schreef, dacht daarmee het 45-jarige podium een nieuwe start te kunnen geven in een gerenoveerd gebouw. Naast muziek moest er plek zijn voor andere culturele, maar ook educatieve activiteiten.

Boekwaarde

Een nieuwe stichting zou de panden aan de Hellebardierstraat kopen tegen de boekwaarde en de gemeente werd gevraagd het achterstallige onderhoud weg te werken. Kosten daarvan werden geschat op ongeveer een ton. Dat lijkt nu allemaal van de baan. “Het bestuur van Cultuurwerf is uiterst teleurgesteld dat de gemeente niet positief heeft gereageerd op het ambitieuze, maar realistische reddingsplan waarmee de podiumkunsten voor Vlissingen behouden kunnen blijven”, zegt de organisatie in een bericht.

Artikel 12

Alle concerten die gepland staan gaan door. De Cultuurwerf is naast beheerder van De Piek ook organisator van het Bevrijdingsfestival Zeeland, Onderstroom en Wonderstroom. Ook op die budgetten is sterk bezuinigd. Vlissingen zegt als Artikel 12-gemeente geen andere keuze te hebben.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief