Claudia Oele, Carla Wierikx, Atyna Janse, Sandra Nieuwdorp en Brigitte Hendrikse (vlnr).
Claudia Oele, Carla Wierikx, Atyna Janse, Sandra Nieuwdorp en Brigitte Hendrikse (vlnr). Foto: Bo van Scheyen

Vrouwelijke ondernemers bloeien in bedrijfsverzamelkantoor

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - Op de hoek Edisonweg-Voltaweg bij de Kenniswerf in Vlissingen is een nieuw kantoorhuis ontstaan: een bedrijfsverzamelkantoor voor vrouwelijke ondernemers.

 

Er zijn zowel flexwerkplekken als eigen kantoorunits te huur. Dat laatste doet weddingplanner Claudia Oele. Carla Wierikx gebruikt een flexibele werkplek. Zij is eigenaresse van Kleur(t je) Echt en adviseert in kleur voor kleding en make-up. Atyna Janse Verbindt geeft bedrijfsyoga en Sandra Nieuwdorp kleed- en kleuradvies. Wie juridisch advies nodig heeft, kan bij Brigitte Hendrikse van In-Practiz terecht.

Huiskamer
De sfeer in het kantoor doet denken aan een huiskamer, zakelijk maar gezellig. Een plek waar vrouwen elkaar kunnen vinden in het zaken doen. Essentieel hierbij is het leren, delen en ontdekken van en bij elkaar.

Elly Hilgers, coördinator bij ZigZag (Zeeuwse Innovatie Groep/Zeeuwse Aanjaag Groep): “Ondernemers hebben vaak behoefte aan met elkaar sparren en alleen thuis lukt dat vaak niet. We willen de ondernemende vrouw juist meer stimuleren om erop uit te trekken. Landelijk gezien is één derde van alle ondernemers vrouw, dit geldt ook voor Zeeland. Een economische motor waar we niet omheen kunnen.”

Droom
Vanuit ZigZag worden allerlei activiteiten georganiseerd, van netwerkbijeenkomsten tot coaching lessen en lezingen. Vrouwen moeten elkaar vaker ontmoeten. Dat was ook de reden waarom Oele deelnam aan een netwerkbijeenkomst waarbij de stichting met het project ZigZag Zoekt ook betrokken was. “Ik kwam daar een hoop te weten over de mogelijkheden en heb meteen een afspraak gemaakt met Elly.” Oele was meteen enthousiast. “Ik ben in 2015 begonnen als een van de eerste Zeeuwse weddingplanners, met mijn bedrijfje Cloé Weddings. Ik was toe aan een eigen kantoor en ontvangstruimte en hier bij ZigZag Zoekt kan ik met weinig budget een mooie en leuke ruimte huren, is er altijd wel iemand om een keer iets te bespreken en ontmoet ik veel vrouwelijke flexwerkers. Ik krijg eindelijk het gevoel mijn droom waar te maken.”

De officiële opening van het kantoorverzamelgebouw wordt in het voorjaar verwacht, maar vrouwelijke ondernemers kunnen nu al langsgaan voor informatie.

BIJDRAGE BO VAN SCHEYEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief