Afbeelding

Meeuwen maken plaats voor Scheldewijk

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - De werkzaamheden voor de realisatie van de nieuwe Scheldewijk in Vlissingen beginnen maandag (26 februari). Iedere dag loopt er een man met een hond over het werkterrein om te voorkomen dat er meeuwen gaan broeden.

De bouwlocatie in het Scheldekwartier ligt vlak aan het water en is volgende gemeente Vlissingen een broedplaats voor meeuwen. Daarom splitst ze het werk op in fasen en laat de man met hond rondlopen op het terrein. "Buiten het werkterrein kunnen de meeuwen ongestoord broeden." Deze methode van uitvoering is volgens Vlissingen in samenspraak met de provincie Zeeland tot stand gekomen.

December

De Scheldewijk krijgt eengezinswoningen en appartementen. Voor de ontsluiting van de nieuwe wijk wordt de Singel doorgetrokken naar het Kanaal door Walcheren.

Het werk begint maandag met het verwijderen van oude kabels, leidingen en oude riolering op het Scheldekwartier-noord, tussen de Paul Krugerstraat, Koningsweg en Van Dishoeckstraat. De werkzaamheden zijn naar verwachting in december klaar.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief