Afbeelding

Overvaller tankstation opgepakt na poging tot straatroof

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

VLISSINGEN - De politie heeft zondagavond rond 21.30 uur een 45-jarige Vlissinger opgepakt die verdacht wordt van de poging tot overval op een benzinestation aan de President Rooseveltlaan in Vlissingen en een poging tot straatroof in Middelburg.

Zondagavond kwam de man het benzinestation binnen met een bijl, maar vluchtte direct weer weg. Korte tijd daarna kwam de melding binnen dat een man geprobeerd had om een 24-jarige vrouw uit Middelburg op de Lange Geere in Middelburg te beroven. De dader wilde de tas uit haar handen trekken. Er ontstond een worsteling en een voorbijganger schoot te hulp. De dader vluchtte zonder buit weg.

Naar aanleiding van een signalement uit beide incidenten kon de politie tijdens het buurtonderzoek een verdachte aanhouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

De politie nam zondagavond daarnaast ook nog een aangifte op van een straatroof op de Langevieleweg in Middelburg. Een 47-jarige bewoonster wilde een tas met afval wegbrengen; een man trok de tas en de druppel voor het lozen van afval uit haar handen. Het is nog onduidelijk of de verdachte ook bij deze zaak betrokken is. De politie doet verder onderzoek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief