Foto: Addo Sprangers

Inbrekers betrapt in Ritthem, na zoektocht aangehouden

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

RITTHEM/WAARDE - De politie heeft maandagnacht rond 02.00 uur twee verdachten van een bedrijfsinbraak aangehouden langs de A58 bij Waarde.

Surveillerende agenten reden over de Europaweg Noord in Ritthem toen een bestelbusje hen met hoge snelheid tegemoet kwam. De agenten konden nog net het kenteken lezen, voordat het busje uit het zicht verdween. Een ogenblik later werd door de meldkamer gemeld dat er twee mannen waren betrapt bij een bedrijfsinbraak aan de Denemarkenweg in Ritthem.

De douane was inmiddels al op de locatie van de inbraak. De agenten zijn vervolgens ook naar de Denemarkenweg gereden en werden bijgepraat door de medewerkers van de douane. Een bestelbusje zou zijn weggereden; hetzelfde busje als de agenten eerder hadden zien rijden.

Deze informatie werd ook met andere agenten gedeeld. Inmiddels had zich ook een getuige gemeld die verklaarde dat hij het busje in de richting van Goes had zien rijden over de A58. Bij Waarde is het busje vervolgens door uitkijkende agenten aangetroffen. De twee inzittenden, een 34-jarige en een 23-jarige Rotterdammer, zijn aangehouden en overgebracht naar een cellencomplex. Daar zitten ze nog vast. De politie doet verder onderzoek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief