De gevonden pakketten met cocaïne.
De gevonden pakketten met cocaïne.

Drie aanhoudingen na poging cocaïnesmokkel in Bijleveldhaven Vlissingen

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

VLISSINGEN - Politie en douane hebben zondag in een bestelauto bij de Bijleveldhaven in Vlissingen 22 kilo cocaïne gevonden en in beslag genomen. Twee mannen zijn daarbij aangehouden.

De bestelauto werd gecontroleerd na informatie van de Samenwerkingsovereenkomst ZW-Nederland (SOZ). Een van de inzittenden van het voertuig was kort daarvoor aan boord van een in de haven gemeerd schip geweest. Bij de controle van de wagen ontdekte de douane 19 pakketten met cocaine.

De inzittenden, een 26-jarige Nederlander en een 30-jarige Colombiaan, zijn aangehouden. Zij hebben beiden geen vaste woon- of verblijfplaats.

Na verder onderzoek werd in de nacht van zondag op maandag nog een 37-jarige man uit Middelharnis aangehouden. Daarnaast werden na doorzoekingen van twee panden in Middelharnis ook nog eens twee hennepkwekerijen aangetroffen. Verder zijn administratie, computers en een luchtdrukwapen in beslag genomen.

De verdachten zijn woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de mannen twee weken langer in voorlopige hechtenis blijven. Het vervolgonderzoek wordt uitgevoerd door het HARC-team van het SOZ.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief