Afbeelding
Foto: Skills Talents

70 Zeeuwse studenten doen mee aan finales Skills-wedstrijden

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Bijna 70 Zeeuwse mbo- en vmbo-studenten doen zaterdag 17 maart mee aan de landelijke finale van Skills Talents en Skills Heroes in Zwolle.

Ze zijn afkomstig van Scalda, Calvijn College, Pontes Goese Lyceum, CSW Toorop en Edudelta College Goes. Er doen 57 vmbo’ers mee aan de finales van Skills Talents.

Zij komen uit in verschillende vakgebieden, zoals horeca, bakkerij en recreatie en zorg en welzijn. Aan de wedstrijden voor mbo’ers (Skills Heroes) doen twaalf Zeeuwen mee. Ook zij komen uit in verschillende richtingen.

IJsselhallen

De vmbo’ers nemen het zaterdag 17 maart tegen elkaar op, de mbo’ers komen drie dagen in actie. Zij zijn van donderdag tot en met zaterdag in de IJsselhallen in Zwolle. Vorig jaar won het Zeeuwse mbo-team vijf medailles: twee gouden, twee zilveren en één bronzen medaille. “Het leuke is dat alle deelnemers elkaar aanmoedigen tijdens het driedaagse evenement. Je ziet dat er teamvorming ontstaat en dat deelnemers elkaar aanmoedigen”, zegt Skills-coördinator Bianca van der Meijden.

In Zwolle doen in totaal 350 mbo-studenten en 600 vmbo’ers mee. Er zijn bijna 70 vakgebieden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief