De 95-jarige Piet Tuasuun in beweging met jongeren.
De 95-jarige Piet Tuasuun in beweging met jongeren. Foto: Aedan Alexis

Stichting Mae Uku eert 95-jarige wijkbewoner

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

OOST-SOUBURG - Afgelopen zaterdag hield Stichting Mae-Uku de zesde editie van de Oom Piet Tuasuun-bokaal en is een draaiboek voorhanden. Een compleet dagprogramma ter ere van oom Piet Tuasuun, die op 28-jarige leeftijd - 67 jaar geleden - op 8 april met de Roma is aangemeerd.

 

Met 200 man, waarvan de helft vrijgezel, kwam het merendeel in Vlissingen (West Souburg – vliegveld) terecht. Ná wat strubbelingen, is toen besloten om dezelfde manschappen te scheiden, waardoor er 100 man naar Middelburg werden verhuisd en de andere 100 in Vlissingen konden blijven. Oom Piet is nu als enige nog over.
Naast oom Piet hebben we nóg een aantal vrijwilligers binnen Mae-Uku die – weliswaar als kind - ook met de bekende scheepstransporten zijn meegekomen. Die rekenen we bij de tweede generatie 65-plussers.

 

Badminton
Door zijn verdienste voor badminton, vooral zijn fabelachtige techniek en snelheid, kreeg oom Piet de bijnaam: Zwarte Parel! Anno 2018 doet hij het vooral op ervaring, staat hij zijn mannetje en vooral vanuit de pols laat hij zijn tegenstanders alle hoeken zien. De opkomst bij deze 6e editie is weer goed te noemen en natuurlijk op het laatste moment pas bekend wie er mee sporten. Toch een risico die je neemt c.q. afweegt omdat de huurprijs van de Sporthal door de gemeente Vlissingen niet echt een koopje is.
Respect voor families die helemaal vanuit Hoogeveen, Amsterdam, Leerdam en Den Haag de reis maakten om het OPT-evenement in Oost-Souburg bij te wonen. Gelukkig werd deze keer het eerste fluitsignaal begin van de middag pas gegeven voor deelnemende familieleden inclusief meegereisde supporters.
In totaal werden er 5 rondes gespeeld van 15 minuten. Met 7 velden en natuurlijk 4 deelnemers per veld hebben we met een totaal van 29 deelnemers een goede balans. Zo kan er een ruime marge ingeruimd worden (pauzes) voor de recreanten die dit voor het eerst doen in een evenzo ruime leeftijdscategorie. De jongste van 17 jaar tot en met oom Piet met zijn 95 jaar. Al met al een gezellig en sportieve deel van de dag dat we om 17.00 uur weer fris en fruitig in de sporthal afsloten en richting het Mae Uku gebouw gingen.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking werd in het Mae-Uku wijkgebouw gehouden, waar de 95-jarige oom Piet traditioneel werd onthaald door de jongste generatie van menare-dansgroep ‘Bunga Cengkeh’ onder begeleiding van het geluid van de Tifa. Deelnemers, supporters, buurtgenoten, bekenden, collega-vrijwilligers en familie waren present om het verjaardagsfeest van oom Piet compleet te maken. Na een heerlijke rijsttafel, verjaardagstaart, lekkere hapjes en drankjes werden uiteindelijk de winnaars bekend gemaakt van de zesde OPT-bokaal ter ere van de oudste vrijwilliger en tevens oudste bewoner van de Molukse wijk in Oost-Souburg. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief