Afbeelding

Vrouw uit Vlissingen ernstig gewond na beet in gezicht door gevaarlijke hond

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

VLISSINGEN - Een vrouw is zaterdagavond 7 april door een hond van een bekende van haar in het gezicht gebeten in haar woning aan de Vincent van Goghlaan in Vlissingen. 

Rond 23.50 uur is de ambulance opgeroepen naar de woning. Ook politieagenten reden met de melding mee. De verwondingen van de vrouw waren zo erg dat ze overgebracht is naar het ziekenhuis. De vrouw kon nog vertellen dat de hond samen met zijn baas bij haar op bezoek was. De hond had haar ineens in haar gezicht gebeten. De hond liet niet meteen los waardoor de baas van het dier behoorlijk wat kracht moest zetten om de hond los te krijgen. De hond en zijn eigenaar zijn vertrokken voordat de ambulance en de politie ter plaatse waren. 

De hond is in beslag genomen. Deze keuze is door de Officier van Justitie gemaakt vanwege de ernst van het incident en omdat de hond meerdere bijtincidenten heeft gehad. Agenten zijn naar de woning in de Bloemenbuurt waar de hond thuishoort gegaan. De hond troffen zij aan op het adres, maar niet de eigenaar. De deur moest worden geforceerd. Met behulp van een vangstok is de hond overgedragen aan medewerkers van de dierenambulance. Op een later tijdstip wordt bepaald wat er met de hond gaat gebeuren. 

De eigenaar van de hond is bekend bij de politie. Zijn hond was al aangemerkt als 'gevaarlijke hond'. Daarom wordt de eigenaar er nu van verdacht dat hij zijn gevaarlijke hond niet onder controle had. Daarnaast wordt hij verdacht van het onthouden van de juiste zorg voor het dier en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door schuld. Hij wordt later gehoord door de politie. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief