Afbeelding

SGP Vlissingen vraagt waarom gevaarlijke hond geen muilkorf droeg

Door: Eugene de Kok Algemeen

VLISSINGEN - De SGP-fractie in de gemeente Vlissingen wil weten waarom de stafford, die vorige week zaterdag een vrouwelijke inwoner in het gezicht beet, geen muilkorf droeg.

De hond stond bij de politie al bekend als gevaarlijk, omdat hij eerder was betrokken bij een bijtincident.

Als een hond iemand heeft gebeten kunnen gemeenten verschillende dingen doen, zoals een aanlijn- of muilkorfgebod of een houd- en gebiedsverbod. “Ervan uitgaande dat een gemuilkorfde hond niet in staat is iemand in zijn of haar gezicht te bijten”, schrijven gemeenteraadsleden Cor Tromp en Lilian Janse in vragen aan het college van burgemeester en wethouders. “Waarom lijkt dan na het eerste incident slechts te zijn gekozen voor een een aanlijngebod, terwijl het college ook een muilkorfgebod kon toepassen.”

Gedragstest

De SGP wil verder weten hoe vaak een hond iemand moet bijten voordat de gemeente overgaat tot een houd- en gebiedsverbod of zelfs tot het afmaken van het beest.

De Vlissingse stafford krijgt een gedragstest. Daaruit moet blijken hoe gevaarlijk hij is.

Letsel

De baas wordt ervan verdacht dat hij zijn hond niet onder controle had, hem niet de juiste zorg heeft gegeven en bovendien wordt hem het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel verweten.


 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief