Foto: Addo Sprangers

Jonge berovers gooien vrouw (50) van fiets in Vlissingen

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

VLISSINGEN - Een 50-jarige vrouw uit Vlissingen is zondag het slachtoffer geworden van een poging tot beroving op het fietspad langs de Zuidbeekseweg. Zij raakte hierbij gewond.

De vrouw fietste zondag tussen 22.30 uur en 22.45 uur over het fietspad. Toen zij het fietstunneltje nabij de Bossenburg naderde, werd haar stuur door twee personen vastgegrepen. De vrouw raakte hierdoor uit balans en viel hard op de grond. Beide personen droegen bivakmutsen en vroegen om geld. Toen de vrouw dit niet gaf, renden de daders weg richting de Bossenburg.

Vrijwel direct keerde een van hen zich om en liep weer naar de vrouw. Dit keer wilde hij haar telefoon. Ook dit gaf de vrouw niet, waarop beide daders wegrenden richting de verderop gelegen picknicktafel. Vervolgens verloor het slachtoffer hen uit het oog.

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden. Het volgende signalement is bekend van de daders. Het zijn beide mannen tussen de 16 en 18 jaar oud, rond de 1.70 meter lang. Ze hebben een slank postuur en waren beide in het zwart gekleed, met een bivakmuts en zwartkleurige handschoenen. Ze spraken beiden Nederlands; een van hen had een Noord-Afrikaans accent.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief