Afbeelding
Foto: Eugene de Kok
fotoalbum

Bevrijdingsfestival in Vlissingen boekt recordaantal bezoekers

Door: Amber Kuijs Cultuur

VLISSINGEN - Het Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen genoot zaterdag van een recordaantal bezoekers. Het zonnige weer droeg er ongetwijfeld aan bij dat de muziekoptredens en vele andere activiteiten in de binnenstad rond de 50.000 bezoekers trokken.

De dag had verschillende hoogtepunten, zoals de optredens van ambassadeur Fedde Le Grand, Stuk, Broederliefde en de Memphis Maniacs. 'Er was met name veel animo voor Broederliefde; er hadden zich ruim 10.000 mensen op het Bellamypark verzameld', laat de organisatie van het festival, de Cultuurwerf, weten. 'En als hekkensluiter gaven de Memphis Maniacs een daverende slotshow. 

Speeddaten

Ook de activiteiten op het Plein van de Vrijheid trokken een groot aantal geïnteresseerden. Bezoekers stapten samen het bootje in bij 8 miljoen gesprekken, gingen op speeddate met veteranen en bekeken en beoordeelden de cartoons uit de expo 'Teken voor Vrijheid'. Daarnaast schreven de festivalgangers op de Oude Markt en masse hun mening over de Four Freedoms.

Sfeer

Op het Sena Performers Stage stal Shary-An 's middags de show als echte soul-diva. 's Avonds verzamelde Zitakula hier een enthousiast publiek. Even verderop bij Liberty Dance in de Spuikom was het publiek de hele dag aan het dansen. 'Er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan gedurende het festival. Het was druk, maar onder de bezoekers hing een feestelijke sfeer.'



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief