Afbeelding
Foto: IISDNB Kiara Worth

Roosevelt Foundation strikt prominenten voor uitreiking awards

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - De organisatie van de Four Freedoms Awards heeft bekend gemaakt wie de awards dit jaar uitreiken. De prestigieuze prijzen worden volgende week woensdag (16 mei) uitgereikt in de Nieuwe Kerk in Middelburg.

Hugo de Jonge, vice-premier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, reikt de belangrijke Four Freedoms Award uit aan Christiana Figueres (foto), die iedereen vertegenwoordigt die heeft meegewerkt aan de totstandkoming van het klimaatakkoord van Parijs.

Achterkleindochter

De Jonge reikt de prijs uit samen met een achterkleindochter van president Franklin Delano Roosevelt, de man die in 1941 de toespraak hield waaruit de Four Freedoms Awards zijn voortgekomen. “Met het klimaatakkoord van Parijs is een overeenkomst gesloten met meer ambitie dan velen hadden durven hopen of dromen”, zegt de minister in een reactie. “Hopelijk kunnen we over een aantal decennia terugkijken op Parijs als historisch breekpunt: vanaf toen wisten we het tij gezamenlijk te keren.”

Journalist

Ook voor de andere awards heeft de organiserende Roosevelt Foundation prominente presenters gevraagd. Journalist en documentairemaker Fidan Ekiz reikt de award voor de vrijheid van meningsuiting uit aan Erol Önderoglu.

De bekende schrijver Karen Armstrong overhandigt de award voor de vrijheid van godsdienst aan bisschop Paride Taban uit Zuid-Soedan. “Hij is een voorbeeld dat onze wereld hard nodig heeft”, heeft zij gezegd in een reactie.

Ruimtevaarder

Ruimtevaarder André Kuipers geeft de award voor de vrijwaring van gebrek aan Emmanuel de Merode van de Virunga Alliance en Herman van Veen, bekend theaterartiest, presenteert de uitreiking van de award voor de vrijwaring van vrees aan Urmila Chaudhary.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief