Een zomerdag op het Badstrand.
Een zomerdag op het Badstrand. Foto Beeldenbank Laat Zeeland Zien / Ruben Oreel

Vlissingen monitort bezoekers

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat via sensoren op strategische plekken in de stad het aantal bezoekers en hoe zij zich verplaatsen monitoren. Deze gegevens gebruikt ze voor haar beleid voor de binnenstad en het toerisme.

De tien tot twaalf sensoren worden binnen twee maanden geplaatst op de boulevard, in het winkel- en horecagebied en in de Spuikom. Met dit systeem - genaamd City Traffic - kan de gemeente bijvoorbeeld zien hoeveel mensen er bij evenementen aanwezig zijn, maar ook welke route bezoekers afleggen door de stad en hoe de parkeervoorzieningen gebruikt worden.

Privacy

Het systeem schaadt de privacy van bezoekers volgens de gemeente niet. 'De sensoren maken gebruik van wifi-signalen die telefoons uitzenden en worden direct versleuteld', laat het college van burgemeester en wethouders woensdag weten. 'Met dit systeem is de persoon of eigenaar van de telefoon niet te achterhalen. De sensoren kunnen ook geen beelden opnemen.' 

Acties

Vlissingen neemt een driejarig abonnement - à 37.359 euro - op City Traffic. "Met de informatie kunnen we ons beleid voor de binnenstad en het toerisme verbeteren", verwacht wethouder Josephine Elliott. De gemeente werkt samen met de horecaondernemers en Vlissingse Ondernemers Centrale (VOC) aan een actieplan voor de binnenstad. Ook vernieuwt Vlissingen haar toeristische visie. "Gegevens zoals van City Traffic zijn nodig om acties en maatregelen te kunnen onderbouwen. Deze informatie kunnen we ook gebruiken bij de organisatie van evenementen en verkeers- en parkeermaatregelen."

City Traffic wordt ook gebruikt in verschillende andere binnensteden in Nederland.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief