Afbeelding
Foto: Leonard Passchier

Uur langer parkeren op Zeemanserve

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - Parkeren aan de Zeemanserve in de binnenstad van Vlissingen mag vanaf volgende week twee uur in plaats van één.

Het Vlissingse college van burgemeester en wethouders voert deze verlenging in na reacties van de gemeenteraad, ondernemers en inwoners. Zij vinden het gastvrijer wanneer er langer geparkeerd kan worden aan het Zeemanserve. 

Doorstroming

Sinds januari is er nieuw parkeerbeleid van kracht in de gemeente Vlissingen. Eén van de regels was een maximale parkeerduur van een uur voor het Zeemanserve. Dat stimuleert volgens de gemeente doorstroming bij de parkeerplaatsen in de straten en biedt daardoor meer parkeergelegenheid aan kortparkerende bezoekers. Ook dirigeert het langparkeerders naar de parkeergarages. 

Motie

Vanwege de vele reacties op deze maatregel heeft het college van burgemeester en wethouders de parkeerduur verlengd naar twee uur. In maart diende de gemeenteraad een motie in om de parkeertijd te verruimen naar drie uur. In april dienden enkele gemeenteraadsfracties hiervoor ook een initiatiefvoorstel in. Deze verlenging voert het college vooralsnog niet in, omdat dit het nieuwe parkeerbeleid ondermijnt, liet wethouder Josephine Elliott woensdag weten.

Parkeerautomaten

De gemeente moet de parkeerautomaten aan het Zeemanserve aanpassen om het maximaal twee uur parkeren mogelijk te maken. Dit gebeurt volgens een gemeentewoordvoerder uiterlijk dinsdag (22 mei).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief