Afbeelding
Foto Dert

Molukkers en De Schelde

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

OOST-SOUBURG/VLISSINGEN - Vele Molukkers hebben van oudsher op De Schelde in Vlissingen gewerkt. Die eerste jaren nog woonachtig in de zogenaamde ‘Ambonezenkampen’.

Het nieuwe theaterstuk ‘Westerling’ van DeltaDua speelt zich af op De Schelde. In samenwerking met het Molukse welzijnscentrum Mae Uku is Museum Scheldewerf ‘de Oude Verbandkamer’ op zoek naar Molukse mensen die op De Schelde gewerkt hebben (of nu nog werken), op welke afdeling en welke functie. Als het kan met een foto erbij op hun werklocatie. Dat kan een privéfoto zijn maar ook een groepsfoto. Zou u uw medewerking hieraan willen verlenen? U kunt u reactie sturen naar scheepsbouwgeschiedenisvliss@gmail.com

Museum Scheldwerf maakt in samenwerking met het Moluks welzijnscentrum Mae Uku een selectie voor een fototentoonstelling, die op woensdag 6 juni geopend wordt.

Fototentoonstelling

Molukkers bij De Schelde. Museum Scheldewerf, De Willem Ruysstraat 100, Vlissingen. Vanaf 7 juni te zien. Het museum is open op woensdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. Op 6 juni van 16.00-18.00 uur is er een speciale Molukse ontmoetingsbijeenkomst in museum Scheldewerf. Van 16.00 tot 16.30 uur is er een rondleiding door het gebouw. Voor meer informatie zie www.museumscheldewerf.nl.

In het kort

Fototentoonstelling over Molukkers in het KNIL. Wijkgebouw Mae Uku, Prins Hendrikstraat 35a, Oost-Souburg. Openingstijden zo. 3 juni 14.00-16.00 uur, ma.4 en di.5 juni van 10.00-16.00 uur.

DeltaDua met hun nieuwste theatervoorstelling; Westerling. 6, 7 en 8 juni, in het Arsenaaltheater. Aanvang 6 en 8 juni 20.30 uur / 7 juni matinee 14.00 uur. Kaartjes: www.arsenaaltheater.nl, zie www.deltadua.com/westerling.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief