Afbeelding
Foto: Ausdauer

Voorstelling op binnenvaartschip in Dok tijdens Onderstroom

Door: Eugene de Kok Cultuur

VLISSINGEN - Tijdens Festival Onderstroom in Vlissingen is er een bijzondere voorstelling te zien op een historisch binnenvaartschip in het Dok in Vlissingen.

Dat heeft organisator Cultuurwerf dinsdag bekend gemaakt. ‘De eeuw van Ariane’ is gemaakt door muziektheatergezelschap Ausdauer uit Rotterdam.

Het is een locatievoorstelling, die is gebaseerd op liefdesbrieven die Daniël Lehmann van Ausdauer vond aan boord van het schip ROAN. De brieven zaten verstopt achter de betimmering van één van de bedsteden. Lehmann ging op zoek naar de schrijvers en leerde zo de bijzondere geschiedenis van het schip kennen en het verhaal van schippersdochter Ariane en haar vader.

Gitaar

De regie is in handen van Genio de Groot, Lehmann zelf schreef de composities en speelt gitaar. Het publiek bekijkt de voorstelling op de ROAN vanaf de kade. Het vaart in het kader van Onderstroom vanuit Rotterdam naar het Dok in Vlissingen.

Bellamypark

De voorstelling is tijdens het festival vijf keer te zien. Onderstroom vindt plaats op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli. Het hart van Onderstroom is dit keer weer te vinden op het Bellamypark in Vlissingen. De afgelopen twee jaar was de boulevard de centrale locatie.

Naast enkele specials, zoals ‘De eeuw van Ariane’, is er veel straattheater, livemuziek en allerlei activiteiten tijdens Onderstroom. folk- en punkband Hackensaw Boys is één van de acts die al is vastgelegd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief