Afbeelding

Politie jaagt op drusgdealers en junks in centrum van Vlissingen

Door: Eugene de Kok 112 Meldingen

VLISSINGEN - De politie heeft de laatste weken meerdere acties uitgevoerd tegen drugsoverlast in het centrum van Vlissingen.

Dat meldt politieteam Walcheren op haar Facebook-pagina. Ze kreeg tijdens de acties hulp van de flexteams van Zeeland en Markiezaten en van meerdere wijkagenten.

Eind mei schreven dienders zes bekeuringen uit voor mensen die overlast veroorzaakten. Vijf dronken alcohol op straat en één iemand probeerde softdrugs te slijten aan toeristen. Iemand die zonder rijbewijs op een scooter reed kreeg ook een boete. Verder hield de politie één persoon aan die drugs verkocht aan Duitse toeristen. Hij werd naar Torentijd gebracht.

Cocaïne

Op 1 juni gebeurde hetzelfde met twee andere drugsdealers, werd iemand aangehouden die cocaïne en heroïne op zak had en kreeg opnieuw iemand een boete die drugs wilde verkopen aan toeristen. Ook werden er op deze meerdere bekeuringen uitgedeeld vanwege het overtreden van verkeersregels.

Vlucht

Donderdag vond een derde actie plaats. Agenten wilden twee vermoedelijke drugsdealers aanhouden. Zij sloegen op de vlucht. Een van de vluchtende dealers botste tegen een vrouw in een rolstoel, die gewond raakte. Zij mocht na een behandeling in het ziekenhuis naar huis. Beide mannen zijn opgepakt en zitten vast in Torentijd in Middelburg.

Na de achtervolging is een man aangehouden die drugs wilde verkopen aan Duitse toeristen.

Hardnekkig

Vlissingen kampt al lang met overlast van drugsdealers en -gebruikers in het centrum. Vooral in de Aagje Dekenstraat en omgeving was er veel overlast. De gemeente en politie hebben na protesten van bewoners al meerdere keren maatregelen genomen om het een halt toe te roepen, maar de overlast is hardnekkig.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief