Kleurrijke verbinding deelnemers Stadspicknick Oude Markt Vlissingen
Kleurrijke verbinding deelnemers Stadspicknick Oude Markt Vlissingen Foto: Hart in de Stad - J. Lucieer

Stadspicknick Oude Markt Vlissingen smaakt naar meer

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

Op zaterdag 16 juni organiseerde ‘Hart in de Stad’ de eerste Stadspicknick op de Oude Markt in Vlissingen. Een activiteit van en voor burgers in het hart van de stad.

Ruim honderd Vlissingers en andere deelnemers namen plaats aan de lange picknicktafels. Mooi gedekte tafels, manden vol lekkere hapjes, verfrissende drankjes, muziek van troubadour Tivo Beunk en een voorzichtig zonnetje zorgden voor een gezellige en zomerse sfeer.

Het doel van de picknick was om inwoners uit Vlissingen op een ontspannen met elkaar te verbinden. Dat doe je natuurlijk niet door alleen maar met elkaar te eten. Placemats  met historische foto’s van de Oude Markt riepen herinneringen op van Vlissingen in vroeger tijden. Er werd honderduit gesproken over gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog, de Watersnoodramp in 1953, verdwenen straatjes en winkels en bijzondere bewoners uit het centrum van Vlissingen.
De picknick werd afgesloten met een kleurrijke act van More Balls Than Most uit Amsterdam waarbij letterlijk iedereen met iedereen werd verbonden.  

Hart in de Stad kijkt tevreden terug op de eerste editie. "Met deze stadspicknick wilden wij Vlissingers met elkaar in contact brengen en verhalen laten delen over het Vlissingen van toen en nu. Dat is gelukt. Veel Vlissingers zijn ondanks alles trots op hun stad. Er waren veel positieve reacties. We hebben de smaak te pakken. We gaan kritisch kijken wat we kunnen verbeteren om volgend jaar  jong en oud aan te laten schuiven bij een nog betere en leukere tweede Stadspicknick in het hart van onze stad.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief