Afbeelding
Foto: Annet Eekman

Isabel Provoost treedt op tijdens jubileumeditie Trap ALS de wereld uit

Door: Eugene de Kok Algemeen

BIGGEKERKE - De 10e editie van de Trap ALS de wereld uit vindt zaterdag plaats. Het is een fiets- en wandeltocht met start en finish op camping ‘t Schaepeweitje in Biggekerke.

De opbrengst is bestemd voor onderzoek naar de spierziekte ALS.

Het is de eerste keer dat de organisatie in handen is van David Sinke, zijn broers Adrian, Daniel en hun vader Hans. Hun moeder Jarien Sinke, die de eerste negen edities organiseerde en jaren de motor was achter Stichting ALS Zeeland, is vorig jaar overleden.

Concert

In het kader van de jubileumeditie treedt The Voice-finaliste Isabel Provoost zaterdag op. “Zij heeft een paar jaar geleden tijdens een concert met mijn moeder gesproken en wist dat nog. Ze zei heel snel ‘ja’ en komt met haar gitarist. Voor de start zingt ze een aantal nummers.”

David hoopt op goed weer en in ieder geval meer dan 100 fietsers en wandelaars. Om het voor meer mensen aantrekkelijker te maken is een tocht van 110 kilometer aan het programma toegevoegd. “We hoorden van verschillende mensen dat ze zo’n afstand misten. Hiermee mikken we ook op deelname van groepen wielrenners. Zij rijden die kortere afstanden niet. Dan fiets je namelijk al snel hetzelfde rondje op Walcheren.”

Onderzoek

Hoewel de bekendheid van ALS is toegenomen wordt er bij lange nog niet zoveel geld ingezameld voor onderzoek dan bijvoorbeeld bij KWF. “In vergelijking daarmee zijn we heel klein.”

David wil zich blijven inzetten voor ALS Zeeland. “Aan de ene kant is het lastig, omdat mijn moeder nog maar kort geleden is overleden en dit haar kindje was. Aan de andere kant weet ik hoe hard het nodig is. Ik heb deze ziekte van dichtbij gemaakt. Ik doe dit ook voor mijn moeder. Het is mooi om haar werk voort te zetten.”

Kiezen

Wie tijdens Trap ALS de wereld uit wil wandelen kan kiezen uit de afstanden 6, 12 en 16 kilometer. Deelnemers op de fiets kunnen een keuze maken uit tochten van 20, 50 en 110 kilometer kilometer. Inschrijven voor de tocht kan via het e-mailadres: info@alszeeland.nl. Op de dag zelf is iedereen welkom vanaf 9.00 uur. Dan betaal je voor een kind 5 euro, voor een volwassene 10 euro en voor een heel gezin 25 euro.

Meer informatie op www.alszeeland.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief