Afbeelding
Foto: Picasa

Zeeuwen kunnen zich aanmelden voor Samenloop voor Hoop

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2019 vindt de tweede editie van de Samenloop voor Hoop Walcheren plaats. Zeeuwen die willen meedoen met deze sportieve estafette voor KWF Kankerbestrijding in Middelburg kunnen zich al aanmelden.

De Samenloop voor Hoop Walcheren is de enige editie in Zeeland. De deelnemers zetten zich in voor het goede doel met een wandelestafette van 24 uur op en om het Abdijplein.

Succes

De eerste editie van de Samenloop voor Hoop in 2017 was volgens de organisatie een groot succes. "We krijgen nog steeds positieve reacties", vertelt voorzitter Richard Jansen. In 2017 liepen 23 teams samen 40.350 euro bij elkaar, aldus de organisatie. Deze opbrengst ging naar KWF Kankerbestrijding. Jansen rekent voor 2019 op zeker 35 teams. "Veel teams hebben aangegeven ook in 2019 te willen meedoen. De sfeer op het Abdijplein en zelfs slapen in de Kloostergangen maakte het tot een bijzonder evenement." 

Kaarsenceremonie

Aan het programma van de tweede editie wordt al volop gewerkt. "Veel artiesten hebben toegezegd te willen optreden." De kaarsenceremonie is een vast onderdeel van de Samenloop. "Dit is een speciaal moment waarbij we de dierbaren herdenken die we verloren zijn en vieren dat mensen kanker hebben overwonnen."

De Kinderloop voor basisschoolleerlingen vindt ook weer plaats. De kinderen lopen 24 minuten over het parcours en krijgen na afloop een presentje.

Inschrijven

Teams kunnen zich al inschrijven. De eerste aanmeldingen zijn volgens de organisatie al binnen. Ook vrijwilligers zijn welkom om zich aan te melden, bijvoorbeeld voor de commissies Communicatie, Teamwerving en Kinderloop. Meer informatie is verkrijgbaar via emailadres walcheren@samenloopvoorhoop.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief