Lifesaving Team Vlissingen op de wedstrijd in Oostende.
Lifesaving Team Vlissingen op de wedstrijd in Oostende. Foto: Olivier de Puit

Internationaal brons voor Vlissingse brigade

Door: Janny Mathijssen algemeen

VLISSINGEN - In het Belgische Oostende vond dit weekeinde de internationale Lifesaving-competitie voor reddingsbrigades plaats. Lot Kallemein sleepte voor haar Vlissingse brigade een derde plek in de wacht.

Zo'n 200 atleten uit binnen- en buitenland streden twee dagen lang op zowel strand als in open water bij verschillende onderdelen om een medaille.

Sprint
Van de Vlissingse brigade wist Lot Kallemein een derde plek te bemachtigen in de finale van de 90 meter beach sprint. Een extra goede prestatie van de 14-jarige die voor het eerst meedeed in de zwaarste categorie (t/m 39 jaar). Ook de andere teamleden wisten trainers Olivier de Puit en Melvin Schot te verrassen met mooie prestaties. Zo behaalden Sven Veen, Olivier Verhoeff en Tim Geselle de finale van het onderdeel Beach Flags. Verhoeff, die net als Veen en Geselle voor het eerst deelnam aan een internationale wedstrijd, eindigde met een vierde plaats net naast het podium. Wel wist hij bij het onderdeel Beach Sprint de eerste plek te behalen in de finale. Ook Bram en Thijs Roelse wisten op verschillende onderdelen goed te scoren en ook lukte het Sven Veen nog een 6e plaats in de finale van de zwemrace te bemachtigen.
Voor het Vlissingse team vormden de wedstrijden in Oostende een mooie voorbereiding op het Nederlands kampioenschap Lifesaving in september.