Foto: Beeldenbank Laat Zeeland Zien / Ben Biondina

Europa-team helpt ondernemers met subsidieaanvraag

MIDDELBURG - De provincie Zeeland ontving de afgelopen jaren 93 miljoen euro Europese subsidie voor 296 projecten. Bijvoorbeeld ondernemers in het midden- en kleinbedrijf met een duurzaamheidsproject kunnen een financiële bijdrage aanvragen. Het Europa-team van de provincie Zeeland helpt aanvragers hierbij.


‘Europa biedt met haar Europese programma’s kansen voor grensprovincies als Zeeland’, laat de provincie Zeeland dinsdag in een persbericht weten. ‘De subsidies stimuleren de samenwerking in de regio en dat levert extra winst op.’ Het gaat om samenwerking tussen ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en kennisinstellingen binnen Zeeland, maar ook Vlaamse organisaties en bedrijven in Noord-Brabant en andere provincies.

Energiebesparing

Het grootste project dat is gefinancierd is volgens Zeeland het infrastructuurproject van de Nieuwe Sluis, à 48 miljoen euro, in Terneuzen.
In bijvoorbeeld het kader van duurzaamheid ontving projectontwikkelaar Marsaki in Goes geld voor het energiebesparingsproject ‘Sneller en beter naar nul op de meter’.

Verdubbeling

De Europese subsidieregelingen bieden Zeeland kansen om opgaven op het gebied van duurzame economie, agrofood, maritieme sector, logistiek, maintenance, biobased en de arbeidsmarkt te realiseren. ‘Deze middelen maken extra investeringen los, want vaak wordt iedere euro Europese subsidie verdubbeld door een euro van de regionale overheden.’ Dat doen zij om de regio te helpen bij te blijven met ontwikkelingen en zaken als klimaatverandering en energietransitie te laten versnellen.

Kennisontwikkeling

‘Naast geld gaat het ook om openstaan voor kennisontwikkeling. Vaak is het een plus voor de subsidietoekenning als de aanvrager samenwerkt met kennisinstellingen, overheden en bedrijven uit andere Europese regio`s. Zo wordt kennis slim uitgewisseld.’

Europa-team

Een speciaal Europa-team van de provincie Zeeland helpt bedrijven en organisaties bij het aanvragen van Europese subsidies en het vinden van partners. 
Meer informatie is ook beschikbaar bij Impuls Zeeland. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief