De drie visserijdagen vinden plaats in de haven.
De drie visserijdagen vinden plaats in de haven. (Foto: Leonard Passchier)

Visserijdagen in Vlissingen

VLISSINGEN - Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus van 11.00 tot 17.00 uur organiseert ondernemersvereniging VOC bij de oude vissershaven in Vlissingen een gratis toegankelijk familie-evenement over de oude functie van de Michiel de Ruyterhaven: de Oude Visserijdagen.


'Het is bij weinigen bekend dat Vlissingen al heel lang de grootste aanvoerhaven voor tong is', aldus de organisatie. Er zijn kramen, rondvaarten, kinderactiviteiten en muziek. Ook sluit het muZEEum aan.

Scharretjoe

'De oudere generatie kan zich nog goed het dagelijks afmeren van de kleine viskotters herinneren. Hierbij werd de vis ter plaatse verhandeld. Op de kades stonden de vissersvrouwen klaar om met de verse vis op de kar de wijken in te gaan om zo hun waar te verkopen. 'Scharretjoe' werd de oproep om naar de kar te komen.' In Vlissingen is er een shantykoor met de naam Scharretjoe ter herinnering. Dit koor is op zondag 26 augustus aanwezig.

Markt

Langs de kades van de huidige Michiel de Ruyterhaven staan kraampjes. Kinderen kunnen zich uitleven bij het Arsenaalplein. Het Zeeuws maritiem muZEEum heeft een tentoonstelling over visser en loods Frans Naerebout. Rond de haven zijn de oude thema’s van het havenbedrijf te zien op foto’s, beschikbaar gekomen via het stadsarchief. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief