Afbeelding
Foto: Delta

Delta luidt met sneeuwkanon aftellen naar digitale overstap in

Door: Eugene de Kok Algemeen

VLISSINGEN - Met een sneeuwkanon op de Vlissingse Boulevard Evertsen is Delta dit weekend begonnen met het aftellen naar maandag 20 augustus.

Op die datum stopt Delta met het doorgeven van het analoge televisiesignaal.

Wie dan nog niet is overgestapt naar digitale televisie krijgt alleen nog sneeuw te zien. De actie ‘Voorkom sneeuw deze zomer’ is onderdeel van de campagne ‘Allemaal digitaal’, die in 2017 van start is gegaan. Klanten hebben de afgelopen maanden brieven, mails en nieuwsbrieven gehad over de overstap van analoog naar digitaal.

Winkels

Bovendien was op analoge kanalen informatie over de overstap te zien. Mensen die niet weten hoe het werkt kunnen hulp krijgen, onder meer in de Delta-winkels in Middelburg en Terneuzen en in een informatiebus die door de provincie rijdt.

Delta zegt dat 90 procent van de klanten is overgestapt. Van de laatste tien procent is niet duidelijk of ze al digitaal kijken, bijvoorbeeld omdat ze kijken zonder smartcard. Ook bestaat de kans dat ze geen gebruik maken van het televisiesignaal.

Meer ruimte

Delta maakt de switch van analoog naar digitaal om meer ruimte te maken voor internetten. Een analoge zender neemt net zoveel ruimte in op het netwerk als drie digitale HD-zenders. Het internetgebruik neemt elk jaar met 40 procent toe. Het Zeeuwse bedrijf speelt daarop in door haar digitale vierbaansweg te verdubbelen naar een achtbaans.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief