Blussen natuurbrand
Blussen natuurbrand Foto: Chris Platteeuw

Ondanks regen is extreme droogte nog lang niet voorbij

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

VLISSINGEN - Er lijkt nu toch écht een einde te komen aan deze tropische tijd. Het kwik daalt en het regent af en toe. Maakt de regen dan ook een eind aan de droogte, en dus de kans op natuurbranden? Nee! Het brandgevaar is nog niet geweken. Nog lang niet.

Er moet nog zeker zo’n 150-200 millimeter vallen om de droogte een beetje te kunnen verzachten. En dan natuurlijk niet op één dag, dat levert weer andere problemen op! Door de droogte dringt het water bovendien niet gemakkelijk in de bodem. Voorlopig blijft het dus nog erg oppassen geblazen in de natuur.

Wat kun jij doen?

Wist je dat de meeste natuurbranden worden veroorzaakt door menselijk gedrag? Het weggooien van een sigarettenpeuk kan bijvoorbeeld al een brand veroorzaken. Net als een kampvuur of barbecue in de duinen. Je hoopt het natuurlijk nooit mee te maken, maar als er in jouw buurt een natuurbrand ontstaat, is het belangrijk om te weten wat je het beste kunt doen. Erg veel tijd om na te denken heb je vaak niet, want bij veel wind kunnen branden zich razendsnel verspreiden! Kijk op www.zeelandveilig.nl/gevaren/natuurbrand voor meer informatie over oorzaken van een natuurbrand, hoe jij kunt meehelpen om brand te voorkomen en wat je moet doen als je een brand ziet.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief