08-vlissingen-boulevard-dm-large
08-vlissingen-boulevard-dm-large

Grote zorgen bij SGP over ghetto-achtige boulevard

Door: Eugene de Kok Algemeen

VLISSINGEN - ‘De parel van Vlissingen’ verandert in de avonduren in ghetto. Dat zeggen Lilian Janse en Cor Tromp van de SGP-fractie over de boulevards in hun vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

De twee gemeenteraadsleden sommen een hele rij zaken op die het leefgenot van bewoners op de boulevards zouden aantasten.

Ze zijn niet over één nacht ijs gegaan. Lilian Janse en Cor Tromp hebben naar eigen zeggen veel gesprekken gevoerd met bewoners, andere Vlissingers en toeristen. Bovendien hebben ze meerdere mails ontvangen.

Overlast

Volgens het tweetal is er op de boulevards geregeld overlast door een groep automobilisten en motorrijders, wordt de maximumsnelheid vaak overschreden, zijn er dealers actief en gebruiken mensen er drugs, voelen wandelaars zich soms geïntimideerd, zwerft op veel plaatsen afval rond, zitten hangjongeren in portieken en trapopgangen van appartementengebouwen en is de politie meestal in geen velden of wegen te bekennen. Janse en Tromp willen weten of het gemeentebestuur de klachten van omwonenden kent.

Handhaven

Ze willen ook dat er wordt gehandhaafd op de boulevards, in de eerste plaats op geluidsoverlast en de maximumsnelheid. In algemene zin wil de SGP een nieuwe visie op de boulevards, omdat het nu ‘uit de hand loopt’. Zo’n visie moet je volgens de SGP maken met de bewoners, ondernemers en allerlei andere belanghebbenden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief