Afbeelding

Verkeersmaatregelen bij Theo Thijssenschool

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - Bij de Theo Thijssenschool in Vlissingen vinden volgende week werkzaamheden plaats om de verkeersveiligheid te vergroten.


 

Naar aanleiding van een verkeerskundig onderzoek wordt de infrastructuur rondom de school aangepast, laat de gemeente Vlissingen dinsdag weten. Het werk vindt plaats in de herfstvakantie. Vlissingen laat de incorrecte wegmarkering van de Troelstraweg weghalen, de uitritconstructie verduidelijken en een onofficiële stopstrook op de Kiss&Ride-strook aanbrengen. Maandag 15 en dinsdag 16 oktober legt de aannemer de drempelconstructie bij de school aan. ‘Zo willen we de verkeersveiligheid verbeteren voor alle weggebruikers’, aldus Vlissingen, ‘met extra aandacht voor kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals (jeugdige) voetgangers en fietsers.

Onveilig

De medezeggenschapsraad en directie van de Theo Thijssenschool gaven aan dat ouders van de leerlingen de situatie als onveilig ervaren. Daarom liet de gemeente samen met de medezeggenschapsraad en schooldirectie een verkeerskundig onderzoek uitvoeren. Hieruit blijkt volgens de gemeente dat er tijdens een korte periode veel langzaam en gemotoriseerd verkeer bij elkaar komt op de toegangsroute en Kiss&Ride-strook bij de Troelstraweg. ‘Dit wordt versterkt door een onduidelijke inrichting van de entree naar de Kiss&Ride-strook met de Troelstraweg.’

Fietsen

Verder adviseert Vlissingen de school fiets- en autoverkeer deels om te leiden over de huidige infrastructuur en ouders te stimuleren hun kinderen met de fiets naar school te brangen.


 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief