hond-honden
hond-honden

POV en VVD willen dat honden toch los kunnen lopen op Vlissingse stranden

VLISSINGEN - Perspectief op Vlissingen (POV) en de VVD vinden dat honden los moeten kunnen lopen op de stranden in Vlissingen.


Het college van burgemeester en wethouders maakte vorige week bekend dat ze  van 1 april tot 1 oktober helemaal geen viervoeters meer wil zien op de stranden tussen het Keizersbolwerk en Nollehoofd. En in de wintermaanden mogen ze niet loslopen op de stranden en de glooiing.

Alleen op het Westduinstrand en Zwanenburg mogen ze het hele jaar aangelijnd komen en in Ritthem mogen ze los het strand op.

APV

Het college wil de APV aanpassen om duidelijkheid te scheppen over het wel of niet aanlijnen. De POV en VVD willen dat tegenhouden. De partijen zeggen dat er nauwelijks incidenten zijn met loslopende honden, er honderden mensen zijn die graag met hun hond op de stranden lopen, dat aangelijnde honden over het algemeen agressiever zijn en dat het strandje in Ritthem decentraal ligt. “Wij vinden dat het uitlaten van honden, ze los laten lopen, in de periode tussen 1 oktober en 1 april op alle Vlissingse stranden mogelijk moet zijn”, schrijven Pim Kraan van de POV en VVD’er Tamara Vork.

Maatwerk

Ze vinden het verbod niet getuigen van maatwerk en denken dat er betere oplossingen zijn.

Kraan en Vork willen donderdag een motie indienen om de bestaande situatie te handhaven. Tot 1 april verandert er dan niks. Voor die tijd datum komen de twee partijen met een initiatiefvoorstel waarin wel sprake is van maatwerk.   
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief