euro-geld-centen
euro-geld-centen Foto: Archieffoto

SP'er Rijkse heeft het helemaal gehad met Sabewa Zeeland

Door: Eugene de Kok Algemeen

VLISSINGEN - Sjaak Rijkse van de SP in Vlissingen baalt van de Sabewa Zeeland.

De Zeeuws uitvoeringsorganisatie wacht volgens hem veel te lang met het geven van duidelijkheid over kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. “Mensen hebben bij ons geklaagd dat ze sinds februari nog steeds geen antwoord op hun verzoek hebben gehad”, schrijft hij vragen in het college van burgemeester en wethouders.

Afrekenen

Aan sommige mensen is in september gevraagd om aanvullende documenten. “Zij vrezen dat, indien zij geen kwijtschelding krijgen, zij het hele bedrag in één keer moeten afrekenen.”

Rijkse noemt dat ongewenst. Hij wil dat het college bij Sabewa aandringt op een snellere werkwijze en vraagt naar een ‘tool’ die zou worden gebruikt om bankrekeningen te checken. “Is dat geen privacy-issue?”

Afwijzingen

Volgens Rijkse zouden veel aanvragen om kwijtschelding onterecht worden afgewezen. Hij is het dan ook zat. “Kunnen we als Vlissingen uit deze regeling stappen, zodat onze eigen belastingdienst deze taken op zich kan nemen?” Sabewa Zeeland verzorgt de inning van lokale belastingen voor meerdere Zeeuwse gemeenten en het waterschap en de verzoeken om kwijtscheldingen voor alle gemeenten in de provincie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief