stadskantoor-vlissingen-large
stadskantoor-vlissingen-large

Vlissingen nog lang niet uit financiële problemen

VLISSINGEN - In plaats van de eerder verwachte plus van 1,7 miljoen euro heeft de gemeente Vlissingen volgend jaar een tekort van 4,3 miljoen euro.


Vooral het sociaal domein speelt haar parten. Het is de jeugdzorg, Orionis Walcheren en de wmo die zorgen baren.

Meer gemeenten hebben met tekorten op deze gebieden te maken, maar Vlissingen wordt ‘ongekend hard’ getroffen en kan de tegenvallers zelf niet opvangen. Ze ondervindt naar eigen zeggen veel nadelen door haar bevolkingssamenstelling en de manier waarop de landelijke overheid de bijdragen aan gemeenten heeft berekend. “Het gesprek moet hierover plaatsvinden, maar dat biedt ons geen soelaas voor deze begroting.”

Takenpakket

Nog meer bezuinigen op haar takenpakket of in de organisatie om het gat volgend jaar te dichten is ‘ondenkbaar’.

Het college van burgemeester en wethouders wil daarom voor de vierde keer een bijdrage vragen in het kader van het Artikel 12-traject.

Belasting

In dat licht is het risicovol dat Vlissingen de onroerende zaakbelasting volgend jaar niet verder wil verhogen dan tot 140 procent het landelijk gemiddelde. Volgens de afspraken moet ze in 2020 op 150 procent van dat gemiddelde zitten. Dat houdt in dat er in 2019 een OZB van 143 procent van het landelijk gemiddelde zou moeten zijn. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief