De Vlissingse boulevard.
De Vlissingse boulevard. (Foto: Leonard Passchier)

Tweede Koopvaardijherdenking in Vlissingen

VLISSINGEN - Bij het monument aan de boulevard in Vlissingen vindt zaterdag (27 oktober) de Koopvaardijherdenking plaats.


Voor de plechtigheid, die voor de tweede keer wordt georganiseerd en tot 12.00 uur duurt, komen de genodigden en andere belangstellenden om 10.20 uur samen bij het Koopvaardijmonument om de zeevarenden te herdenken die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven kwamen.

Stilte
Om 10.30 uur begint de herdenking. Nadat scouts de Nederlandse vlag halfstok hebben gehangen en na twee minuten stilte spreekt burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen woorden van herdenking en legt een krans.

Loodsvaartuig

Ook onder meer de Koninklijke Marine, Algemene Vereniging voor Oud- en actief dienend personeel van de Koninklijke Marine (AVOM), Stichting Koopvaardij Personeel 1940 – 1945, Visserij Vlissingen en Arnemuiden, Mission to Seafarers en Damen Schelde Naval Shipbuilding leggen een bloemstuk. De Nederlandse Loodsen Corporatie Scheldemonden legt vanaf een loodsvaartuig een krans in zee. Hierbij zijn een sleepboot van Multra Ship, het Rijkswaterstaat-vaartuig 78 en de Zeemanshoop van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) aanwezig. De vaartuigen brengen een saluut aan de zeevarenden met de scheepshoorn.

Scheldeloodsenkoor

Het Scheldeloodsenkoor brengt meerdere keren een lied ten gehore. Vanaf 11.30 uur gaan de aanwezigen in defilé langs het monument. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief